Onze troef: We zijn een complementaire tandem. Je kan één van ons inhuren of beiden samen.

SAMEN BRAMEN PLUKKEN

 

Waarvoor kan je hier terecht?

 

Wij gaan graag op weg met een (opstartende) (woon)groep. Vanuit onze expertise met de oprichting en bouw van cohousing De Okelaar en het bijhorende gemeenschapscentrum gaan we samen met de groep aan de slag.

 

We zijn thuis in vergader- en besluitvormingstechnieken, conflictbemiddeling, groepsdynamiek, juridische vormgeving, gezond financieel beleid en opbouwen van financiële draagkracht, ecologisch en betaalbaar bouwen en verbouwen. 

 

Onze focus ligt op empoweren van de groep: zoveel mogelijk kennis en vaardigheden verwerven om het zelf (verder) te doen.

 

Omdat wij met twee zijn kunnen we afwisselend of samen geconsulteerd worden, naargelang de gevraagde expertise en behoeften van de groep.

 

Je kan één van ons ook vragen voor één of meerdere workshops uit deze top vier:

 

Pasklare workshops maar op maat voor jouw groep

1. vergadertechniek en vergaderaccommodatie tools tot effectief én plezierig vergaderen.

2. (technieken voor) besluitvorming: ;Beslissen we in consensus of gaan we stemmen? Waarom wel of niet? Hoe werkt dit? Wat is consensus ? Wat is sociocratie? Wat is Consent? Concrete oefeningen en tools tot besluitvorming. Kies en ondervind wat werkt voor jullie groep.

3. Hoe omgaan met conflicten: tools en technieken om zelf, ook zonder bemiddelaar, met conflicten aan de slag te gaan. En aftoetsen wanneer het wel nodig/raadzaam is om een externe bemiddelaar in te schakelen.

 

4. Vrij en open en liefdevol communiceren: dit is zonder (voor)oordeel, op een manier dat jijzelf en de ander er beter van wordt. Ook leren omgaan met "le non dit".

 

 

 

 

 

Consultprijs: 50 euro per uur (1 persoon) of 80 euro (2 personen), 150 euro voor een dagdeel (1 persoon) of 250 euro voor een dagdeel (2 personen) voor een woongroep of een vzw of een coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk.

85 euro per uur (1 persoon) en 250 euro per dagdeel (1 persoon) voor een bedrijf.