Overslaan en naar de inhoud gaan

About us

U bent hier

Mia Vranken en Joost Callebaut

 

 

Mia (°09.12.1959)
 
Als master in de Pedagogische Wetenschappen (sociale pedagogiek, KULeuven, 1982) werkte ik als freelance vormingswerker (thema’s: communicatie, geweldloze weerbaarheid, multiculturaliteit, groepswerk, omgaan met conflicten, vrouwengroepen, gender, empowerment,...) en als docente in het volwassenenonderwijs (polyvalent welzijnswerk en specifieke lerarenopleiding).
 
Van 2005 tot 2007 volgende ik een opleiding systemisch therapeutisch werk (familie- en organisatieopstellingen bij Harrie de Kruijff, Nederland). Sindsdien begeleid ik opstellingen één-op-één, voor groepen, en voor organisaties.   
Aanvullend volgde ik kortere opleidingen NLP (neuro-linguïstisch programmeren) en EFT (Emotional Freedom Technique).
 
In 2016-2017 volgde ik een postgraduaatsopleiding familiale bemiddeling aan de KULeuven. 
 
Sinds kort geef ik mijn eigen opleiding 'familie- en organisatieopstellingen'.
 
In het TEJO-huis heb ik boeiende gesprekken met jongeren, we leggen samen een stukje van het pad af, altijd op zoek naar hoe de liefde (weer) kan stromen. (www.tejo.be)
 
In de UCLL begeleid ik de trainingsmodule 'conflicthantering en bemiddeling' in het volwassenenonderwijs.
 
In het bemiddelingswerk, in het therapeutisch werk en het vormingswerk met groepen streef ik naar balans tussen people – profit – planet. 
 
Ik mag moeder zijn van vijf kinderen, oma van vier kleinkinderen en levenspartner van Joost Callebaut.
 
 
 
Joost (°03.06.1962)
 
Sinds 1989 werk ik als advocaat, vooral actief in burgerijk recht en met specialisatie in huur, familierecht, schuldenrecht... 
 
Naast mijn beroep ben ik maatschappelijk geëngageerd: 7 jaar gemeenteraadslid voor Agalev in Aalst, vrijwilliger in Wereldwinkel, kringloopcentrum, Fietsersbond, raad van bestuur van Kunstencentrum Netwerk Aalst, van VIBE (bio-ecologisch bouwen) en van kinderopvangverblijf Lentetuiltje.
 
Bio-ecologisch verbouwen is een passie.
 
Ik ben vader van 2 kinderen.
 
Door de oprichting van cohousing De Okelaar heb ik een brede kennis rond en praktijkervaring met de juridische en financiële vormgeving van cohousingprojecten.
 
 
 
Ons verhaal samen
 
Wij leerden elkaar kennen in de zomer van 2008 en sindsdien werd bijna meteen onze gemeenschappelijke droom geboren: een 'samenwoonproject' in de wereld zetten! We trouwden in 2011. In 2012 vonden we de site waar De Okelaar vorm kreeg: een geëngageerde cohousinggemeenschap in Wolvertem, voor 23 gezinnen met mensen van allerlei leeftijden, met drie pijlers, en met een gemeenschapscentrum